Πόσο Εύρος Ζώνης Είναι Πάρα Πολύ Για Την Επιχείρησή Σας;

Για τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές εφαρμογές της εταιρείας σας:

 • Πώς αποφασίζετε για το πόσο εύρος ζώνης θα είναι απαραίτητο; 
 • Είναι T1, DS3 ή OC3 ή μεγαλύτερο; 
 • Λαμβάνετε υπόψη μια λογική υπέρβαση για να λάβετε υπόψη πιθανές αναδυόμενες καταστάσεις; 
 • Ποια προσέγγιση μοντελοποίησης χρησιμοποιείτε για να υπολογίσετε το ελάχιστο και το μέγιστο φορτίο σας και, συνεπώς, το εύρος των υποστηριζόμενων αναγκών σας; 
 • Πώς αποφασίζετε πόσο είναι “αρκετό”;

Προτείνω να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα που εφαρμόζετε μια προσέγγιση από άκρο σε άκρο πριν μεταφέρετε το ίντερνετ. Τα μέρη είναι ο σταθμός εργασίας, οι σύνδεσμοι επικοινωνίας, ο διακομιστής, η βάση δεδομένων και τα συστήματα υποστήριξης (για παράδειγμα DNS).

Επαγγελματικό ίντερνετ

Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι χρήστες εκτελούν εργασίες. Οποιαδήποτε ανάλυση πρέπει να βασίζεται στην έννοια της εργασίας. Επίσης, οι συγκεκριμένες εργασίες σε οποιαδήποτε εφαρμογή ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο χρήστη, οπότε είναι χρήσιμο να εξετάζουμε τη συχνότητα συγκεκριμένων εργασιών ανά ομάδα χρηστών.

Κάθε Εργασία Μπορεί Να Εξεταστεί Από Την Άποψη Του Χρόνου

Ο συνολικός χρόνος κατανέμεται μεταξύ των τμημάτων. Πριν ανησυχείτε για το εύρος ζώνης, θα πρέπει να καθορίσετε ακριβώς πού ξοδεύεται ο χρόνος για κάθε εργασία. Μην θεωρείτε την ενέργεια του χρήστη στην ανάλυση εργασιών – ο χρόνος πληκτρολογίου τους χειρίζεται καλύτερα με σενάρια για την εξάλειψη αυτής της μεταβλητής και η έξοδος γίνεται όταν η οθόνη συμπληρώνεται ή η εκτύπωση ολοκληρωθεί.

Η πτυχή των επικοινωνιών επηρεάζεται από τον όγκο των μεταφερόμενων δεδομένων, το ποσό των γενικών επικοινωνιών, το φορτίο του φόντου, το μέγεθος πακέτου, το πρωτόκολλο, τον λανθάνοντα χρόνο και το εύρος ζώνης.

Χρόνος Για Τον Καθορισμό Των Απαιτήσεων

Ενώ υπάρχουν πολλά “αγαπημένα” εργαλεία για την επιτάχυνση της ανάλυσης, όλα μπορούν να επιτευχθούν με ένα υπολογιστικό φύλλο, ένα εργαλείο δέσμευσης πακέτων και μια γνώση σεναρίων.

 • Πρώτον, ενώ οι εφαρμογές ποικίλλουν, οι περισσότεροι δεν έχουν ακόμη βρει την εφαρμογή που βελτιώνει την απόδοση σε οποιαδήποτε εργασία όταν το εύρος ζώνης υπερβαίνει τα 750Kb περίπου. Οι περισσότεροι δεν βλέπουν βελτίωση όταν το εύρος ζώνης φτάσει τα 200Kb. 
 • Επιπλέον, το εύρος ζώνης γίνεται ζήτημα του αριθμού των χρηστών. Στη συνέχεια, οι περισσότερες εφαρμογές δεν υποφέρουν από πτώση απόδοσης έως ότου η συνολική μέση χρήση υπερβαίνει το 80%.

Ο καλύτερος χρόνος για τον καθορισμό των απαιτήσεων εύρους ζώνης είναι κατά την ανάπτυξη εφαρμογών. Ο λόγος είναι ότι οι περισσότερες εφαρμογές μπορούν να συντονιστούν ώστε να αποδίδουν με πολύ λιγότερη κίνηση ενώ βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, και η κυκλοφορία είναι συχνά μια καλή ένδειξη άλλων προβλημάτων, όπως η κακή δομή της βάσης δεδομένων ή λιγότερο από τη βέλτιστη κατανομή της εργασίας. 

Ο δεύτερος καλύτερος χρόνος είναι πριν αγοράσετε μια εφαρμογή. Συχνά, δύο παρόμοιες εφαρμογές θα έχουν σημαντικά διαφορετικά χαρακτηριστικά απόδοσης WAN και αυτό μπορεί να είναι βασικά κριτήρια απόφασης.

Πόσο εύρος ζώνης είναι πάρα πολύ; Εάν μπορείτε να μισθώσετε λιγότερο από ό, τι έχετε σήμερα και να μειώσετε το κόστος σας, έχετε πάρα πολλά.

Προτείνω ανεπιφύλακτα να ΔΕΝ μπείτε απευθείας σε συζητήσεις με πάροχο εύρους ζώνης ενώ αποφασίζετε τις απαιτήσεις εύρους ζώνης. Είναι πιο πιθανό να επικεντρωθούν στο “πραγματοποίηση πώλησης” παρά στο να σας βοηθήσουν με τις αποφάσεις σας σχετικά με την υποδομή. 

Αντ ‘αυτού, ζητήστε τη συμβουλή ενός ανεξάρτητου αμερόληπτου μεσίτη. Μπορούν να σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία για να βρουν μια λύση που να ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρηση για εσάς και τον οργανισμό σας.

Γιατί Η Τοπική Ταχύτητα Μου Είναι Αργή;

Αυτή είναι μια συχνή ερώτηση που μπορεί να έχει πολλές απαντήσεις. Θα προσπαθήσω να αγγίξω μερικά πιο κοινά πράγματα για να ελέγξω πότε επιβραδύνεται η ευρυζωνική σύνδεση. (Λάβετε υπόψη ότι θα μπορούσε να είναι ο «υπολογιστής» σας που επιβραδύνεται και «όχι» η ευρυζωνική σας σύνδεση)

Το πρώτο πράγμα θα ήταν να εκτελέσετε ένα διαδικτυακό τεστ ταχύτητας. Αυτό βοηθά να πάρετε μια γενική ιδέα για την τρέχουσα ταχύτητα της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο. Είναι μόνο κατά προσέγγιση, αλλά σίγουρα εντάξει για ένα σημείο εκκίνησης. 

Για να βρείτε ένα βοηθητικό πρόγραμμα δοκιμής ταχύτητας ευρείας ζώνης, μπορείτε να εκτελέσετε μια αναζήτηση Google με μια συμβολοσειρά αναζήτησης «δοκιμή ευρυζωνικής ταχύτητας». Αυτό θα πρέπει να επαναφέρει πολλές επιλογές για εσάς.

Ένας άλλος τρόπος είναι να επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας και να ελέγξετε την ενότητα βοηθητικών προγραμμάτων. Συγκεντρώσαμε μερικούς διαφορετικούς συνδέσμους σε μερικές διαφορετικές δοκιμές ταχύτητας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εκτελέσετε μερικές διαφορετικές δοκιμές και να συγκρίνετε τα αποτελέσματά σας. 

Όταν εκτελείτε αυτές τις δοκιμές, το πρόγραμμα περιήγησής σας θα πρέπει να είναι το μόνο πράγμα που λειτουργεί στον υπολογιστή σας. Κλείστε όλα τα παιχνίδια, τους πελάτες email, κ.λπ. που ενδέχεται να έχετε τρέξει.

Εντάξει, το επόμενο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ο τύπος ευρυζωνικής πρόσβασης που χρησιμοποιείτε. Εάν χρησιμοποιείτε το DSL, τότε όσο πιο μακριά βρίσκεστε από το κεντρικό γραφείο της τηλεφωνικής εταιρείας, τόσο πιο ασθενές θα είναι το σήμα σας.

 Εάν χρησιμοποιείτε καλωδιακή πρόσβαση στο Διαδίκτυο μοιράζεστε τη σύνδεσή σας με άλλους στη γειτονιά σας χρησιμοποιώντας την ίδια πρόσβαση στο Internet μέσω καλωδιακής σύνδεσης. Αυτά είναι μερικά πράγματα που, δυστυχώς, για οικιακούς χρήστες δεν έχετε κανέναν έλεγχο. Αλλά ας φτάσουμε σε ορισμένα πράγματα που έχετε τον έλεγχο.

Τα spyware. Αυτά είναι τα δυσάρεστα μικρά («σχεδόν» αόρατα) προγράμματα που βρίσκονται στον υπολογιστή σας. Κάποια κακόβουλα, κάποια όχι, αλλά και στις δύο περιπτώσεις αφαιρούν πόρους από τον υπολογιστή σας. Οι πόροι είναι πράγματα όπως η CPU (επεξεργαστής), η μνήμη, ο χώρος στο σκληρό δίσκο κ.λπ. Μπορείτε να είστε ενεργός εδώ. 

Συνιστούμε Τη Χρήση Του Spybot

Αυτό είναι ένα δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα που μπορείτε να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε στον υπολογιστή σας. Η δουλειά του είναι να κυνηγήσει και να καταστρέψει αυτά τα γουρούνια πόρων. Και πάλι, κάνετε αναζήτηση στο Google χρησιμοποιώντας το «Spybot» ως όρο αναζήτησης.

Οι ιοί είναι ένα άλλο πρόβλημα. Θα πρέπει πάντα να διατηρείτε το λογισμικό προστασίας από ιούς σε λειτουργία και ενημερωμένο. Αυτά είναι συνήθως διαμορφώσιμα για δυνατότητες αυτόματης ενημέρωσης. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσετε να λειτουργεί έτσι ώστε να σας προστατεύει από κακόβουλες επιθέσεις ιών υπολογιστών. Ένας αργός υπολογιστής είναι ένα πράγμα. ένας υπολογιστής που παρουσιάζει σφάλμα είναι εντελώς διαφορετικός.

Εάν έχετε την τάση να εγκαταστήσετε και να απεγκαταστήσετε πολλά προγράμματα, υπάρχει πιθανότητα ο κατακερματισμός του σκληρού δίσκου των υπολογιστών σας. Απλά, ο σκληρός δίσκος πρέπει να αναζητήσει περισσότερα όταν προσπαθεί να συγκεντρώσει ένα αρχείο κ.λπ. Οι σκληροί δίσκοι δεν αποθηκεύουν πληροφορίες διαδοχικά. 

Ένα αρχείο μπορεί να αποθηκευτεί σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες σε ολόκληρο τον σκληρό σας δίσκο και ο υπολογιστής σας εργάζεται σκληρότερα για να βρει και να συγκεντρώσει το αρχείο στο οποίο έχετε πρόσβαση. Για χρήστες παραθύρων, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί έναρξης (κάτω αριστερή γωνία), στη συνέχεια επιλέξτε Αξεσουάρ και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εργαλεία συστήματος. Σε αυτήν την ομαδοποίηση προγραμμάτων, θα βρείτε ένα βοηθητικό πρόγραμμα που ονομάζεται Ανασυγκρότηση Δίσκων.

Η εκτέλεση αυτού του βοηθητικού προγράμματος θα σας πει εάν πρέπει να αποσυνδέσετε ή όχι τον σκληρό σας δίσκο ή όχι και αν το κάνετε, υπάρχει ένα κουμπί για να κάνετε κλικ για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Ελέγξτε Την Τρέχουσα Ταχύτητα

Προτού ανησυχείτε ή αναζητήσετε πολλά, ελέγξτε την τρέχουσα ευρυζωνική ταχύτητα, καθαρίστε οποιοδήποτε λογισμικό υποκλοπής spyware, προστατεύστε τον εαυτό σας από ιούς, καθαρίστε τυχόν ιούς που εντοπίσατε και ελέγξτε το χώρο στο δίσκο και το επίπεδο κατακερματισμού για να προσδιορίσετε εάν πρέπει να αποσυνδέσετε ή όχι τον σκληρό σας δίσκο.

Αυτά είναι μόνο μερικά πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε. Έχουμε αφήσει πράγματα όπως χωρητικότητα μνήμης, τείχη προστασίας, διακομιστές μεσολάβησης και μόντεμ.

Σκοπός μας δεν ήταν να συζητήσουμε κάθε πιθανότητα, καθώς υπάρχουν πολλές. Σκοπός μας ήταν να επισημάνουμε μερικά βασικά πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε μόνοι σας σήμερα.

Εάν δείτε ότι η ίδια η ευρυζωνική σας σύνδεση είναι ο ένοχος λόγω δοκιμών κακής ταχύτητας, επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP).

Εάν η ταχύτητα της ευρυζωνικής σας σύνδεσης είναι καλή, πιθανότατα το πρόβλημα είναι με τον υπολογιστή σας. Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω και δοκιμάστε ξανά.

Εάν το πρόβλημα παραμένει, ίσως χρειαστεί να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας. Ωστόσο, προτού αναβαθμίσω οτιδήποτε, θα προσπαθούσα πρώτα να λάβω περισσότερες πληροφορίες από το Διαδίκτυο, φίλους, οικογένεια ή κάποιον με γνώσεις για τη διάγνωση του ζητήματος περαιτέρω. Η εξάντληση και η αγορά νέου εξοπλισμού είναι μια χαρά αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά

Νομίζω ότι είναι καλύτερο να προσδιορίσουμε πρώτα το πρόβλημα. Σε τελική ανάλυση, μπορεί να είναι κάτι εύκολο να διορθωθεί. Ακόμα καλύτερα, μόλις καταλάβετε τι ήταν και πώς συνέβη, μπορεί να είναι κάτι που μπορείτε να προστατέψετε την επόμενη φορά.

Ανανεώσιμες Μορφές Ενέργειας

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αυξάνονται σε δημοτικότητα, και για καλό λόγο. Όχι μόνο είναι πιο φιλικοί προς το περιβάλλον, αλλά δεν έρχονται με τα αρνητικά των ορυκτών καυσίμων. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε ανανεώσιμη πηγή ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, δεν απελευθερώνει επιβλαβείς εκπομπές στην ατμόσφαιρα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μηδενικής καύσης ή καύσης που συμβαίνει σε μια πηγή ανανεώσιμης ενέργειας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ότι είναι διαλείπουσες. Η ισχύς μπορεί να ποικίλλει από μέρα σε μέρα, ακόμη και από λεπτό σε λεπτό, με βάση τις καιρικές συνθήκες και άλλους φυσικούς παράγοντες, όπως πόσο άνεμος είναι έξω ή αν υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό. Αυτή η μεταβλητότητα οδηγεί σε απρόβλεπτο για τους χειριστές δικτύου, που σημαίνει ότι χρειάζονται μια εφεδρική πηγή ισχύος για να καλύψουν τυχόν κενά στην παραγωγή που συμβαίνουν, όπως η ηλιακή ή η αιολική ενέργεια.

Ευρυζωνικότητα – Όλα Για Υψηλή Ταχύτητα

Το Διαδίκτυο έχει μεταμορφώσει σήμερα σχεδόν κάθε μέρος της ζωής μας. Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου αυξάνονται μέρα με τη μέρα καθώς όλο και περισσότερα σπίτια κάνουν το δρόμο τους για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. 

Όποτε μιλάμε για σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο, η ευρυζωνική σύνδεση έρχεται στο μυαλό μας. Είναι μια σύνδεση στο Διαδίκτυο που τρέχει στα 256kbps ή στα 512kbps ή ακόμα πιο γρήγορα. Ο όρος “ευρυζωνική σύνδεση” μπορεί να οριστεί ως “Μια τάξη καναλιού επικοινωνίας ικανή να υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων, συνήθως από ήχο έως συχνότητες βίντεο”.

Από την εποχή της εμφάνισης του Διαδικτύου, οι άνθρωποι άρχισαν να απαιτούν ταχύτερη μετάδοση δεδομένων. Στο παρελθόν, υπήρχαν μόνο συνδέσεις μέσω τηλεφώνου, οι οποίες θα μπορούσαν να μεταφέρουν έως και 56kbps δεδομένων και επίσης με τη βοήθεια ενός μόντεμ υψηλής ταχύτητας. 

Επομένως, για να συμβαδίσει με τη ζήτηση του μέσου ατόμου για ταχύτητα στο Διαδίκτυο, εφευρέθηκε ευρυζωνική σύνδεση. 

Μεταφέρει όχι μόνο ένα ευρύτερο φάσμα και έναν τύπο συχνοτήτων, αλλά επίσης βοηθά στην ταχύτερη μετάδοση δεδομένων. Με ευρυζωνική σύνδεση, μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία ήχου και βίντεο μέσα σε δευτερόλεπτα. Είναι πολύ πιο γρήγορο από μια σύνδεση μέσω τηλεφώνου και έτσι σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Επέκταση Των Προϊόντων Και Υπηρεσιών

Καθώς η ζήτηση για ευρυζωνική σύνδεση συνεχίζει να αυξάνεται από έτος σε έτος, έτσι και ο αριθμός των παρόχων ευρυζωνικών συνδέσεων και αυτό οδηγεί σε αυξημένο ανταγωνισμό. Η αυξανόμενη σημασία του Διαδικτύου στη ζωή των ανθρώπων έχει οδηγήσει στην επέκταση των ευρυζωνικών προϊόντων και υπηρεσιών. 

Στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της ευρυζωνικότητας, οι πάροχοι μειώνουν τις τιμές, προσφέρουν ελκυστικές προσφορές και προσφέρουν κίνητρα για τη διατήρηση των πελατών.

Η εύρεση του καλύτερου παρόχου ευρυζωνικών υπηρεσιών μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση εάν καταβληθεί λίγη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. 

 1. Σκεφτείτε τι πραγματικά χρειάζεστε από έναν πάροχο και για πόσο χρόνο έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο. 
 2. Αποφασίστε εάν χρειάζεστε μόνο την υπηρεσία Διαδικτύου ή το πακέτο υπηρεσιών τηλεφώνου και Διαδικτύου. 
 3. Καταγράψτε τις ανάγκες σας σύμφωνα με τις προσωπικές ή επιχειρηματικές σας ανάγκες.
 4.  Συγκρίνετε τιμές διαφορετικών παρόχων ευρυζωνικών υπηρεσιών. 
 5. Συγκρίνετε τις προσφορές από διαφορετικούς παρόχους ευρυζωνικών υπηρεσιών και τις υπηρεσίες τους.

Με εξαιρετικές προσφορές, η ευρυζωνική σύνδεση γίνεται πλέον πιο προσιτή για τον μέσο καταναλωτή. Το μέλλον βλέπει το Διαδίκτυο αφήνοντας ένα σημάδι από την παρουσία του στο μυαλό κάθε ατόμου και αντικαθιστώντας τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και τηλέφωνα. 

Χρησιμοποιήστε λοιπόν αυτήν την υπέροχη εμπειρία στο Διαδίκτυο που παρέχεται από ευρυζωνική σύνδεση.